Hooli oma autost ?

On ammu teada tõsiasi, et auto on tavaliselt pere üks suurimaid kuluallikaid. Ent kiire elutempo ja keeruline majanduselu paneb paraku vahel inimesi tegema valikuid, mis kokkuvõttes nende rahakotile kasu ei too ning autole head ei tee.

Esimeseks reegliks auto eluea pikendamisel ja autoga seotud kulude kontrolli all hoidmiseks on järgida tootjatehase antud soovitusi hooldusteks. Lisaks soovitame kindlasti igas hoolduses lasta auto üldiselt üle kontrollida,et õigeaegselt saada jälile detailide kulumisele ning seejärel lasta vahetada kulunud....

Loe edasi...

Kuidas valida mootoriõli ?

Auto mootorile õli valides võime esimesel hetkel autovaruosa poes õliriiuli juures sattuda suurde segadusse. Seistes õliriiuli ees on täna võrreldes mõne aasta taguse ajaga palju erinevaid mootoriõlisid. Mõne aasta eest oli põhiliselt kolm mootoriõli: mineraal, pool- ja täissünteetiline. Täna on riiulil terve hulk erineva kirjaga mootoriõlisid ja see pilt on väga kirju. Autoomanik peab teadama täpselt milline õli on sobiv just tema autole. Vale õli pikemaajaline kasutamine võib tuua kaasa väga tõsiseid tehnilis probleeme auto mootorile ning sissepritse- ja heitgaaside süsteemile. 

Loe edasi...